Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
About

Looopings is de bekendste, best bezochte en meest toonaangevende Nederlandstalige nieuwssite in de attractiesector

Looopings.nl (met 3 o's) is een onafhankelijke Nederlandstalige nieuwssite over attractieparken in Europa. We brengen al meer dan 13 jaar dagelijks opvallende berichten uit de wereld van Europese pretparken, achtbanen, dierentuinen, kermissen en andere dagattracties. Onze berichtgeving bepaalt het gesprek van de dag in de recreatiebranche.

Dankzij jarenlange ervaring in de journalistiek en de recreatiewereld kunnen we gebeurtenissen duiden en beslissingen in perspectief plaatsen. Looopings houdt de branche scherp en de journalistiek wakker.

Looopings werd opgericht op 10 juli 2010. In de loop der jaren is Looopings uitgegroeid tot de bekendste, best bezochte en meest toonaangevende Nederlandstalige nieuwssite in de attractiesector, met zo'n 1 miljoen unieke bezoekers per maand.

In de zomer van 2019 werd de Looopings Podcast gelanceerd. Sinds het voorjaar van 2021 is er de Looopings Playlist op Spotify. Voor onze officiële merchandise werken we samen met het externe platform Pretparkwinkel.nl.

Contact

Klik hier voor meer informatie over de contactmogelijkheden.

Vacatures

Heb je een scherpe pen, journalistieke ervaring en bovengemiddeld veel kennis van de attractiebranche? Misschien kunnen we je hulp goed gebruiken. Interesse in schrijven voor Looopings? Mail ons je motivatie en enkele voorbeelden van artikelen die je hebt geschreven.

Adverteren op Looopings of in de Looopings Podcast

Meer weten over de advertentiemogelijkheden? Klik hier.

Auteursrecht

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming is het niet toegestaan om teksten, afbeeldingen, video's of andere inhoud van Looopings-redacteuren over te nemen of op een andere wijze openbaar te maken. Het vermelden van Looopings als bron is niet voldoende om auteursrechtelijk beschermd werk van de Looopings-redactie zonder toestemming te mogen kopiëren.

Neem voor het vragen van toestemming contact met ons op. Dit wordt per geval beoordeeld.

Disclaimer

We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor materiële, geestelijke, of anderszins immateriële schade ontstaan door de via onze website openbaar gemaakte stukken. Deze site maakt gebruik van cookies van derden om bezoekersaantallen bij te houden en om advertenties af te kunnen stemmen op de bezoekers.

Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be