Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Spectaculaire wing coaster Toverland bereikt hoogste punt

18-04-2018, 11:06 uur | Reacties

Het is zover: het hoogste punt van de spectaculaire nieuwe achtbaan van Toverland is bereikt. Op de bouwplaats van wing coaster Fenix werd vanochtend omstreeks 09.30 uur de top van de liftheuvel omhoog getakeld en gemonteerd op veertig meter hoogte. Dat gebeurde met behulp van een vijfhonderd tons kraan.

Fenix is onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, dat op 7 juli af moet zijn. De rollercoaster met zitjes naast de rails gaat drie keer over de kop, met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Het wordt de op één na hoogste en snelste achtbaan van Nederland.

ZIE OOK: Toverland onthult details en ontwerpen van spectaculaire wing coaster Fenix

"Voor ons is dit een geweldige, feestelijke mijlpaal", vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. "Fenix is hét paradepaardje van Avalon. De kolossale constructie van de lift - met hellingshoek van 45 graden - is nu al tot ver in de omgeving te zien. Een erg indrukwekkend gezicht." De komende weken wordt de rest van de 813 meter lange baan geplaatst.

Toverland zet niet zomaar een kale achtbaan neer. De attractie, die draait om een mythische vuurvogel, krijgt een uitvoerig gedecoreerd stationsgebouw en een gedetailleerde wachtrij vol met mysterieuze gangen en trappen.ZIE OOK: Hoogste punt van nieuwe wing coaster Toverland komt in zicht

Reacties
Bijdrage