Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Spectaculaire wing coaster Toverland bereikt hoogste punt

18-04-2018, 11.06 uur

Het is zover: het hoogste punt van de spectaculaire nieuwe achtbaan van Toverland is bereikt. Op de bouwplaats van wing coaster Fenix werd vanochtend omstreeks 09.30 uur de top van de liftheuvel omhoog getakeld en gemonteerd op veertig meter hoogte. Dat gebeurde met behulp van een vijfhonderd tons kraan.

Fenix is onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, dat op 7 juli af moet zijn. De rollercoaster met zitjes naast de rails gaat drie keer over de kop, met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Het wordt de op één na hoogste en snelste achtbaan van Nederland.

"Voor ons is dit een geweldige, feestelijke mijlpaal", vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. "Fenix is hét paradepaardje van Avalon. De kolossale constructie van de lift - met hellingshoek van 45 graden - is nu al tot ver in de omgeving te zien. Een erg indrukwekkend gezicht." De komende weken wordt de rest van de 813 meter lange baan geplaatst.

Toverland zet niet zomaar een kale achtbaan neer. De attractie, die draait om een mythische vuurvogel, krijgt een uitvoerig gedecoreerd stationsgebouw en een gedetailleerde wachtrij vol met mysterieuze gangen en trappen.























Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be