Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Amerikaanse achtbaanfans stikjaloers op 'onze' Baron 1898

20-05-2015, 23.59 uurBeeld: Plaetjesmakers.nl

Nu de buitenzijde van Baron 1898 vrijwel helemaal af is, spreken rollercoasterfanaten van over de hele wereld hun lof uit over de nieuwe achtbaan in de Efteling. Op internationale pretparksites regent het complimentjes voor de creatie in Kaatsheuvel.

Vooral het stationsgebouw en de liftconstructie gooien hoge ogen. "Decoratie en aankleding op dit niveau is schaars. In één woord: geweldig", schrijft een achtbaanfreak uit de States. Ook de treinen doen het goed. "De gouden accenten maken de treinen uniek en speciaal", luidt een van de commentaren.

Ook attractiefans uit landen als Frankrijk, Spanje en Italië buigen diep voor 'onze' Baron. Buitenlandse discussiefora stromen over van verheerlijking. "Mama mia, wat mooi!", zegt een dolenthousiaste Italiaan.

Op een discussiepagina van de overzeese club Theme Park Review liepen de gemoederen eerder nog hoog op, omdat Amerikanen vonden dat Nederlandse liefhebbers te veel aan het opscheppen waren over de Efteling-achtbaan. Nu alle decoraties op hun plek staan en de eerste testritten achter de rug zijn, denken de meeste overzeese kenners er hetzelfde over als de uitgelaten Hollanders.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be