Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe achtbaan Efteling maakt allereerste testrit

08-05-2015, 20.02 uur

Na maanden wachten was het grote moment vanavond eindelijk daar: de trein van de Efteling-achtbaan Baron 1898 dook voor de eerste keer naar beneden. De allereerste testrit van de nieuwe dive coaster is geslaagd. Fans keken vanaf een afstandje toe terwijl de karretjes met zo'n 90 kilometer per uur 37,5 meter omlaag werden gestort.

Dat gebeurde om 20.23 uur. Vanaf een hek aan de rand van het pretpark was ook goed te zien hoe de trein door de eerste inversie van de achtbaan raasde: een halve looping met een halve kurkentrekker. Baron 1898 gaat twee keer over de kop. Na de eerste inversie volgt een zero G-roll: een uitgestrekte kurkentrekker waarin passagiers even gewichtsloos zijn.

In totaal vonden er vanavond twee testritjes plaats. Er zaten nog geen echte personen in de wagentjes, alleen testdummy's. Directieleden van de Efteling waren bij het heugelijke moment aanwezig en ook cameramensen van het Efteling-YouTube-kanaal stonden klaar om de eerste vrije val vast te leggen.

Gisteren viel al te zien dat de eerste trein op de rails was gezet. Een tweede en derde trein volgen later deze maand. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de binnenkant van het stationsgebouw. Over minder dan acht weken kunnen bezoekers een ritje maken in de 18 miljoen euro kostende aanwinst.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be