Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Kerstcadeautje van Parc Astérix: voorproefje op nieuwe achtbaan

25-12-2022, 23.57 uur

Parc Astérix trakteert fans op een digitaal kerstcadeau. Op social media deelt het Franse pretpark vandaag een computersimulatie van het nieuwe themagebied Le Festival de Toutatis, waar onder andere de spectaculaire lanceerachtbaan Toutatis staat.

"We hebben een enorm cadeau voor je", meldt het attractiepark. Een korte video laat zien hoe het themadeel gaat ogen. Verder zien we bewegende beelden van de sensationele rollercoaster. Bovendien verschijnt in beeld wanneer de opening zal plaatsvinden: in de lente van 2023.

Toutatis is een 51 meter hoge multi-launch coaster van fabrikant Intamin, bekend van bijvoorbeeld Taron in Phantasialand. De rit bestaat uit drie inversies en meerdere lanceringen - vooruit en achteruit - met een topsnelheid van zo'n 107 kilometer per uur. Eén van de meest opzienbarende onderdelen is een doodlopend gedeelte waarbij treinen even stil hangen in de lucht.

Bobsleebaan
Het filmpje toont ook de andere onderdelen in Le Festival de Toutatis: een nebulaz-molen, een speelgebied, een restaurant en een winkel met een kiosk. Het nieuwe parkdeel is gesitueerd in de buurt van de bestaande bobsleebaan La Trace du Hourra.Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be