Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Zo wordt de spectaculaire nieuwe achtbaan van Parc Astérix aangekleed

31-08-2022, 22.28 uur

Parc Astérix opent in 2023 de sensationele nieuwe lanceerachtbaan Toutatis. Nu de baan volledig overeind staat, komt de focus op de bouwplaats langzaam maar zeker te liggen op het thema. Zoals we van het Franse pretpark gewend zijn, wordt het gebied rond de attractie uitvoerig gedecoreerd. Een reeks ontwerpen toont hoe men de attractie wil aankleden.

Voor het ontwerp werd Kaeru Theme Park Design ingeschakeld, het Franse bedrijf van tekenaar Julien Bertévas en 3D-ontwerper Jef Preti. Beide heren waren verantwoordelijk voor alle recente uitbreidingen in Parc Astérix en de zusterparken Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes.

Voor Toutatis, gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein, werd een themadeel bedacht met de naam Le Festival de Toutatis. Naast de achtbaan komt de familieattractie Chez Gyrofolix te staan, een nebulaz-molen van de Italiaanse firma Zamperla. Speelgebied Le Sanglier d'Or, restaurant Au Dolmen Gourmand en een winkel met een kiosk maken het gebied compleet.

Beschermgod
Bezoekers komen meerdere menhirs tegen, grote staande stenen. Eén van de blikvangers moet een standbeeld van Toutatis zelf worden. Hij is de beschermgod van het Gallische dorpje uit de stripverhalen van Asterix en Obelix. Het stationsgebouw is vormgegeven als een stenen bouwwerk met meerdere lagen, begroeid met gras. Er bovenop prijkt een hunebed.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be