Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Brand uitgebroken in hotel van Engelse vestiging Legoland

31-07-2022, 20.24 uurBeeld: @my_familyof_3, @daddyfitnessjou, @Paulkin52757532

In één van de hotels van het Engelse pretpark Legoland Windsor is zondag een brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond 15.30 uur - lokale tijd - in het Legoland Resort Hotel. Op foto- en videobeelden op social media zijn grote zwarte rookwolken zichtbaar boven de ingang van het gebouw.

Niemand raakte gewond. Een woordvoerder spreekt over "een kleine brand". "Het vuur was gesitueerd bij de voorgevel van het hotel. Onze noodprotocollen zijn direct in werking getreden. De hulpdiensten werden opgeroepen en het hotel is geëvacueerd. Alle gasten maken het goed."

Niet iedereen kan zich in die verklaring vinden. Een hotelgast klaagt op Twitter over de zeer trage reactie van het aanwezige personeel. Bovendien zouden medewerkers in eerste instantie geen informatie verstrekt hebben. "Jullie moeten de receptiemedewerkers wat brandoefeningen laten doen", schrijft een betrokkene. "Dit had veel sneller opgelost kunnen worden. Ik voelde me niet veilig met deze mensen achter de knoppen."

Opgevangen
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Op dit moment doet de brandweer onderzoek. Voorlopig is het hotel niet toegankelijk voor publiek. Getroffen bezoekers worden opgevangen in City Walk Pizza & Pasta, een restaurant in het attractiepark. Ze krijgen een alternatieve accommodatie aangeboden of ze ontvangen hun geld terug.

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be