Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretparkbezoeker probeert uit wachtrij te klimmen en raakt gewond

30-07-2022, 21.14 uur

Een bezoeker van het Engelse attractiepark Alton Towers is gewond geraakt bij een merkwaardig incident. De persoon probeerde de wachtrij voor lanceerachtbaan Rita te verlaten door over een hek te klimmen. Dat liep verkeerd af.

De pretparkgast kwam met een voet vast te zitten aan de andere kant van de omheining. Uiteindelijk bungelde de bezoeker aan het hek. Talloze omstanders zagen het voorval gebeuren.

Het pijnlijke ongeluk vond maandagmiddag plaats. Er kwam uit voorzorg een traumahelikopter ter plaatse. Uiteindelijk kon het slachtoffer met een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten was er geen sprake van ernstige verwondingen.

Halve minuut
Rita, geopend in 2005, is een accelerator coaster van fabrikant Intamin. De attractie bestaat uit een lancering van 0 tot 98 kilometer per uur in 2,5 seconden, gevolgd door enkele bochten en heuvels. Een ritje duurt nog geen halve minuut.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be