Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote onderhoudsbeurt voor Efteling-attractie Gondoletta

21-04-2021, 15.39 uur

Terwijl de Efteling gesloten is voor bezoekers, wordt er in het park nog volop gewerkt. Eén van de grootste onderhoudsklussen vond de afgelopen weken plaats bij de Gondoletta. Daar bleek een grote draaischijf niet soepel meer te lopen.

"Voordat deze onder handen genomen kon worden, moest hij eerst opgetakeld worden uit het water", laat de Efteling weten. "En na afloop van het onderhoud was de kraan weer nodig, maar nu om de schijf terug op zijn plek te krijgen."

Inmiddels is de schijf weer op zijn plek gehesen. Ook de kabel onder water, waar de bootjes aan vastgemaakt zijn, werd geïnspecteerd. "De collega's van de servicedienst en de technisch coördinatoren mochten hun duikpak aan voor deze klus."

Siervijver
De Gondoletta, geopend in april 1981, bestaat deze maand precies veertig jaar. Bezoekers maken een twintig minuten durende vaartocht over de Siervijver. Daarmee is het zowel qua oppervlakte als qua ritduur de grootste attractie in het park.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be