Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark Liseberg bouwt waterpark van 104 miljoen euro: Oceana

12-11-2020, 12.30 uur

Attractiepark Liseberg in Zweden gaat uitbreiden met één van de grootste waterparken in Noord-Europa. Binnenkort start de bouw van Oceana: een zwemparadijs van maar liefst 104 miljoen euro. De opening moet over ongeveer drie jaar plaatsvinden. Liseberg hoopt dankzij het waterpark jaarlijks 500.000 extra bezoekers te kunnen verwelkomen.

Oceana komt in het teken te staan van de geschiedenis van de stad Göteborg, waar Liseberg ligt, en de Zweedse Oost-Indische Compagnie. "Het wordt een geweldige waterbelevenis die nog nergens anders in Scandinavië te vinden is", laat het park weten.

Het complex van 13.600 vierkante meter biedt plaats aan 1750 bezoekers. Er komen in totaal veertien glijbanen en andere waterattracties. Liseberg belooft Oceana in de toekomst te zullen uitbreiden. "Net als ons pretpark, zal het waterpark constant in ontwikkeling zijn. Nieuwe attracties, thema's en belevingen worden toegevoegd als dat nodig is."

Gesloten
Liseberg is al het hele jaar gesloten vanwege de coronacrisis. In tegenstelling tot de andere landen in Europa gaf de Zweedse overheid pretparken geen toestemming om afgelopen zomer open te gaan. "Het waterpark is precies wat de stad Göteborg nodig heeft om de vrijetijdsindustrie weer op gang te krijgen", laat bestuursvoorzitter Christer Holmgren van Liseberg weten.

In 2016 kwamen al enkele concepten van het waterpark naar buiten. Vandaag presenteert Liseberg nieuwe ontwerpen. Pal naast Oceana komt het Liseberg Grand Curiosa Hotel te liggen. De bouw van het 457 kamers tellende hotel begon vorig jaar al. Toen werd gesproken over een mogelijke opening in 2023.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be