Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Nieuwe ramp voor Zweeds pretpark: Halloween geannuleerd

25-08-2020, 10.54 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg stevent af op een ongekend rampjaar. Eerder moest het hele zomerseizoen al geannuleerd worden in verband met de coronacrisis, nu gaat ook Halloween om diezelfde reden niet door. De poorten blijven komend najaar gesloten, melden lokale media.

De coronamaatregelen bieden Liseberg geen ruimte om deze herfst open te gaan, aldus directeur Andreas Andersen. Pretparken mogen in Zweden maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen, wat een rendabele bedrijfsvoering onmogelijk maakt. Andersen is teleurgesteld dat de regels niet voldoende versoepeld worden.

De voorbereidingen op het halloweenseizoen waren al in volle gang. Ook had het park vorig jaar al een flinke hoeveelheid pompoenen besteld. Die kunnen nu allemaal de vuilnisbak in.

Misgelopen
Andersen houdt hoop dat het park in de kerstperiode wel open kan. Toch maakt hij zich grote zorgen om de toekomst. Liseberg is dit jaar omgerekend al ruim 48 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. De financiële situatie van het park is penibel.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be