Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Ook coronacrisis in Spanje: attractieparken voorlopig niet open

14-03-2020, 14.06 uur

Ook Spanje is in de ban van het coronavirus. Alle grote attractieparken in het land zijn om die reden voorlopig niet toegankelijk. De Spaanse autoriteiten vragen pretparken en andere toeristische attracties om tot nader order dicht te blijven. Op veel plekken wordt de geplande seizoensopening daarom uitgesteld.

PortAventura World, bestaand uit de drie parken PortAventura Park, Ferrari Land en Caribe Aquatic Park, zal niet opengaan op vrijdag 27 maart. "Aangescherpte overheidsmaatregelen om het virus in te dammen zorgen ervoor dat we onze opening moeten uitstellen", laat het resort weten. "We openen wanneer we toestemming krijgen van de autoriteiten."

Parque Warner Madrid en Parque de Atracciones de Madrid waren deze maand al enkele dagen toegankelijk. Nu is besloten om de poorten weer te sluiten. "Op aanraden van de bevoegde overheidsinstanties en om de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen, schorten we de opening op."

Verandering
Beide parken zijn onderdeel van Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Isla Mágica ging uit van zaterdag 18 april als openingsdatum, maar weet inmiddels dat die datum niet gehaald wordt. Terra Mítica is van plan om pas op zaterdag 30 mei open te gaan.

Spanje telt op dit moment zo'n zesduizend geregistreerde coronagevallen.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be