Koninklijke Burgers' Zoo

Eigenaar Attractiepark Slagharen wilde Burgers' Zoo overnemen

14-10-2019, 14:31 uur | Reacties

De eigenaar van Attractiepark Slagharen heeft geprobeerd om Burgers' Zoo over te nemen. Parkengroep Parques Reunidos uit Spanje, waar Slagharen onderdeel van is, wilde het Arnhemse dierenpark graag inlijven. Dat onthult dierentuindirecteur Alex van Hooff terloops in een interview.

Parques Reunidos omvat meer dan zestig parken in Europa en daarbuiten. Dat zijn niet alleen pretparken, zoals Bobbejaanland en Movie Park Germany, maar bijvoorbeeld ook dierenparken en aquaria in Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland. Daar had Burgers' Zoo dus bij kunnen komen.


ZIE OOK: Dolfinarium stapt uit Nederlandse Vereniging van Dierentuinen

Van Hooff "wordt weleens benaderd of je overgenomen kan worden", zegt hij in gesprek met de podcast Zoo Inside. "Dat gebeurt. Reunidos heeft ons ook weleens benaderd." Tot nu toe is Burgers' Zoo echter een familiebedrijf gebleven. De directeur heeft samen met zijn vrouw de leiding op zich genomen nadat zijn vader in 2004 plotseling overleed.

Vestiging
Ook krijgt het park weleens de vraag of men mee wil werken aan een tweede vestiging, elders in Europa. "Wij hebben tot nu toe de keuze gemaakt om hier in Arnhem aan de slag te gaan en om ervoor te zorgen dat het hier zo optimaal mogelijk is", aldus Van Hooff.

Een Nederlands dierenpark dat wél is gezwicht voor een buitenlandse overname, is het Dolfinarium in Harderwijk. Het zeedierenpark hoort tegenwoordig bij de Spaanse groep Aspro Parks. Ook stapte men uit de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Hoe kijkt Van Hooff naar die ontwikkeling?

Zonde
"Ik vind het zonde en heel erg jammer dat dat gebeurd is", reageert hij. "Er zijn grotere conglomeraten aan het ontstaan die in meerdere landen dierenparken hebben. Soms merk je dat als het hoofdkantoor in een ander land staat, de lokale gebruiken en de lokale samenwerkingen over het hoofd worden gezien."

ZIE OOK: Directeur vertelt: Burgers' Zoo was bijna failliet

Reacties