Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds attractiepark krijgt groen licht voor bouw van gigantisch themahotel

25-09-2019, 10.23 uur | Reacties

Eén van de grootste attractieparken van Scandinavië gaat een gigantisch hotel neerzetten. Het Zweedse pretpark Liseberg begint binnenkort met de bouw van een themahotel met maar liefst 457 kamers. Nieuwe ontwerpen brengen het exterieur en het interieur in beeld.

Het complex gaat Liseberg Grand Curiosa Hotel heten. Over het project wordt al sinds 2013 gesproken. In januari 2017 zijn de uitbreidingsplannen goedgekeurd door de gemeenteraad. Na nog ruim twee jaar plannen heeft ook de raad van bestuur van Liseberg groen licht gegeven.

"We doen ons best om het hotel op tijd te openen voor het honderdjarig jubileum van Liseberg in 2023", zegt directeur Thomas Sjöstrand van ontwikkelaar Liseberg AB Skår. "Binnenkort ondertekenen we een overeenkomst met een aannemer."

Glijbaan
Het nieuwe hotel kent een hoop bijzondere elementen, waaronder een glijbaan in de lobby en een authentieke paardencarrousel in het restaurant. Volgens Liseberg kost de bouw 110 miljoen euro.

De tweede fase van het bouwproject bestaat uit de komst van een groot overdekt waterpark. Waarschijnlijk wordt daar volgend jaar een definitieve beslissing over genomen. Enkele jaren geleden publiceerde Liseberg al ontwerpen voor het zwemparadijs. Toen ging men nog uit van een opening in 2020.

Meer Liseberg