Liseberg

Zweeds pretpark haalt oud-directeur na vijf maanden terug

20-09-2019, 21.02 uur | Reacties

De zoektocht naar een nieuwe directeur voor het Zweedse pretpark Liseberg kent een bijzondere afloop. Algemeen directeur Andreas Andersen kondigde in april aan dat hij het attractiepark in Göteborg zou verruilen voor de concurrent: Tivoli Gardens in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De overstap was slechts van korte duur.

Want na maanden zoeken naar een opvolger wordt Andersen teruggehaald door Liseberg. Hij krijgt per 1 oktober zijn oude functie terug. "Na een intensief proces met meer dan driehonderd sollicitanten en een ruim aanbod aan potentiële kandidaten, hebben we ervoor gekozen om Andreas Andersen opnieuw aan te nemen", staat in een persbericht.


ZIE OOK: Directeur van Zweeds pretpark kiest voor concurrent

Andersen - geboren in Denemarken - vertrok eerder dit jaar omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. "Die kwestie is nu opgelost dankzij een flexibeler contract", vertelt de pretparkbaas. Hij complimenteert het Deense pretpark Tivoli Gardens, waar hij heel even vicepresident was. "Tivoli zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben." Een woordvoerder vult aan: "De band tussen beide bedrijven is sterk."

Waterpark
Liseberg heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Het is de bedoeling om in 2023 een gigantisch hotel met 454 kamers en een overdekt waterpark te openen.

ZIE OOK: Drone brengt achtbanen op spectaculaire wijze in beeld

Reacties