Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark haalt oud-directeur na vijf maanden terug

20-09-2019, 21.02 uur | Reacties

De zoektocht naar een nieuwe directeur voor het Zweedse pretpark Liseberg kent een bijzondere afloop. Algemeen directeur Andreas Andersen kondigde in april aan dat hij het attractiepark in Göteborg zou verruilen voor de concurrent: Tivoli Gardens in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De overstap was slechts van korte duur.

Want na maanden zoeken naar een opvolger wordt Andersen teruggehaald door Liseberg. Hij krijgt per 1 oktober zijn oude functie terug. "Na een intensief proces met meer dan driehonderd sollicitanten en een ruim aanbod aan potentiële kandidaten, hebben we ervoor gekozen om Andreas Andersen opnieuw aan te nemen", staat in een persbericht.

Andersen - geboren in Denemarken - vertrok eerder dit jaar omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. "Die kwestie is nu opgelost dankzij een flexibeler contract", vertelt de pretparkbaas. Hij complimenteert het Deense pretpark Tivoli Gardens, waar hij heel even vicepresident was. "Tivoli zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben." Een woordvoerder vult aan: "De band tussen beide bedrijven is sterk."

Waterpark
Liseberg heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Het is de bedoeling om in 2023 een gigantisch hotel met 454 kamers en een overdekt waterpark te openen.

Meer Liseberg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be