Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vrouw (22) tijdelijk verlamd door ongeluk in Efteling-attractie

02-05-2018, 22.04 uur

Een 22-jarige vrouw is sinds afgelopen weekend tijdelijk verlamd door een ongeluk in een Efteling-attractie. Chloé Julia uit Gorinchem zat in een bootje van de wildwaterbaan Piraña toen het vlot tegen de kant aan botste. Ze klapte daardoor tegen een beugel aan en raakte bewusteloos, vertelt ze aan Looopings.

Eerder liet een Efteling-woordvoerster weten dat de vrouw was gaan staan in de boot. "Dat klopt niet", zegt Julia nu. "Ik ben vrij licht, dus door de botsing kreeg ik een klap en raakte ik buiten westen. Een geschrokken vriendin die zich over mij bekommerde, ging staan om me te helpen."

Het slachtoffer kan zich van de rest van de vaartocht niets meer herinneren. "Ik weet alleen nog dat ik bijkwam in de ambulance." In het ziekenhuis bleek zondagmiddag dat de vrouw door de klap verlamd is geraakt, vanaf haar middel naar onder.

"Ik kan op dit moment bijna niets meer", zegt ze. Het is nog niet bekend hoe lang de revalidatie gaat duren. "Gelukkig komt het gevoel in mijn benen langzaam weer terug." Ze baalt van alle hatelijke reacties op social media. "Mensen schelden me uit en beweren dat dit mijn eigen schuld is, maar ze weten niet waarover ze praten."

De Efteling blijft bij de eerdere verklaring. "Als gasten de voorschriften opvolgen, is de attractie gewoon veilig", aldus een woordvoerster. "Wel heel vervelend dat een dagje uit zo eindigt. We hebben vier vrijkaarten aangeboden om nog eens terug te kunnen komen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be