Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jardin d'Acclimatation

Kermisexploitanten protesteren tegen pretpark in Parijs

02-05-2018, 13.35 uur

Kermisexploitanten zijn niet blij met een groot pretpark in Parijs. Zo'n honderd kermisondernemers hebben deze week gedemonstreerd tegen uitbreidingsplannen van attractiepark Jardin d'Acclimatation in de Franse hoofdstad. Ze vrezen voor concurrentie.

Ook beweren ze dat het management van het park zich illegaal kermisattracties toegeëigend heeft. Maandagochtend verzamelden de boze kermisexploitanten zich voor het hoofdkantoor van mede-eigenaar Louis Vuitton Moët Hennessy. Daar blokkeerden ze het terrein met vrachtwagens. Ook droegen ze borden en spandoeken.

Jardin d'Acclimatation ondergaat momenteel een gigantische renovatie van vele tientallen miljoenen euro's. Er komen verschillende nieuwe attracties, waaronder een familieachtbaan. De heropening werd onlangs uitgesteld van 1 mei naar 1 juni.

Het park is deels eigendom van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, ook de uitbater van onder meer Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.





Meer Jardin d'Acclimatation
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be