Efteling

Efteling legt slachtoffer van hartaanval in de watten

30-04-2018, 23:59 uur | Reacties

De Efteling heeft de familie van een bezoeker die een hartaanval kreeg op vorstelijke wijze behandeld. Efteling-abonnementhouder Sjan Mateijsen wandelde op 11 maart nietsvermoedend samen met haar man door het attractiepark, toen het noodlot toesloeg. Haar man kreeg een hartaanval.

"We liepen op de brug richting de Gondoletta en ineens zakt mijn man in elkaar", laat Mateijsen weten aan consumentenprogramma Radar. "Hij liep helemaal paars aan." Binnen luttele momenten waren er ontzettend veel EHBO'ers ter plaatse. "Ze zijn gaan reanimeren en beademen. Het was zo professioneel allemaal."


ZIE OOK: Dolenthousiast Brits koppel ontdekt de Efteling in schattige video

In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de man een bypassoperatie nodig had. Inmiddels gaat het weer wat beter met hem. Maar de hulp van de Efteling hield daar niet op.

"Wat ik nooit gedacht had: ik kreeg telefoon van de directeur van de Efteling met de vraag hoe het met mijn man ging", vertelt Mateijsen. "En ik antwoordde: 'Als wij niet in het park waren geweest, met zoveel hulp, was mijn man niet meer bij ons geweest.'" Vervolgens kreeg de vrouw acht vrijkaarten aangeboden, zodat ze haar kinderen en kleinkinderen mee kan nemen. Bovendien wordt één maand abonnementsgeld teruggestort.

"De dag erna kregen we een boeket bloemen thuisgestuurd waar ik geen vaas voor in huis had, zo groot en prachtig. De Efteling heeft letterlijk en figuurlijk het leven van mijn man gered en we zijn zo verschrikkelijk prettig behandeld, daar heb ik geen woorden voor."

ZIE OOK: Amerikaanse journalist: 'Elke Disney-fan moet de Efteling gezien hebben'

Reacties