Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand dreigt met juridische stappen tegen fansite

27-04-2018, 22.42 uur

Het Duitse attractiepark Phantasialand heeft een fansite de oorlog verklaard. Medewerkers van de website FreizeitParkCheck kregen te horen dat alle foto's en video's van het pretpark per direct verwijderd moeten worden. Anders zouden er juridische stappen volgen.

Hoewel al het materiaal op de site door de fans gemaakt is, claimt Phantasialand dat de auteursrechten van het park ermee worden geschonden. FreizeitParkCheck heeft het volledige Phantasialand-gedeelte op de site nu afgeschermd.

"Om juridische consequenties te voorkomen, zagen we geen andere mogelijkheid", staat in een verklaring van de websitebeheerders. "Als er geen definitieve oplossing komt, verwijderen we alle afbeeldingen voorgoed. We vinden het vreselijk jammer dat Phantasialand zich zo opstelt. Gelukkig zijn er veel andere parken die ons werk wel waarderen."

Phantasialand is kwaad op FreizeitParkCheck omdat er op een forum foto's verschenen van de bouwplaats van een nieuwe attractie. Het park werkt momenteel aan een gelanceerde flying coaster. "Hoewel men eerst vroeg om alleen foto's van het bouwterrein te verwijderen, geldt het verzoek nu voor al het Phantasialand-beeldmateriaal op al onze platforms", aldus de site.

De directie van Phantasialand is een groot voorstander van censuur. Zelfs bouwfoto's die vanaf de openbare weg zijn genomen, moeten verwijderd worden. Vorig jaar kregen verschillende Nederlandstalige fansites nog de opdracht om enkele afbeeldingen weg te halen. En zelfs een onschuldige foto op Instagram was niet veilig voor de censuurpolitie van Phantasialand.

Omdat Looopings geen gehoor geeft aan de verzoeken, staan woordvoerders de redactie al jaren niet meer te woord.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be