Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Geheimen van architectuur Disneyland Paris onthuld

28-04-2018, 15.50 uur

In een nieuwe video worden de geheimen van de architectuur in Disneyland Paris onthuld. Disney-ontwerpers gebruiken van oudsher slimme trucjes om gebouwen hoger of langer te laten kijken. Disney-imagineer Laurent Cayuela legt uit hoe het gebruik van 'forced perspective' precies in zijn werk gaat.

"Walt Disney paste technieken toe die hij kende uit de filmindustrie", aldus Cayuela. "Op die manier kon hij ruimte en budget besparen." Zo zijn hogere ramen kleiner, om de illusie te wekken dat een gebouw meer verdiepingen heeft. Ook wordt er veel gespeeld met kleuren.

De bekendste voorbeelden in het Disneyland Park bevinden zich in themadeel Main Street U.S.A. en bij het kasteel van Doornroosje. In het Walt Disney Studios Park wordt van de techniek gebruikgemaakt op Hollywood Boulevard bij The Twilight Zone Tower of Terror en La Place de Rémy, het plein voor Ratatouille: The Adventure.

Bij de ingangen van de Disney-parken passeren bezoekers gebouwen met een laag plafond. Dat heeft een belangrijke reden, zegt Cayuela. "Onze gasten houden zich niet bezig met de verschillende proporties, omdat we hen meteen bij binnenkomst het gevoel van perspectief laten verliezen."Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be