Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Pretpark stuurt gehandicapt meisje weg: 'Hier heb je geen plezier'

28-04-2018, 22.00 uur

Een gehandicapt meisje is om een wel heel aparte reden weggestuurd bij het Italiaanse pretpark Gardaland. Bij binnenkomst kreeg de moeder van de 5-jarige Anna afgelopen weekend te horen dat het attractiepark niet geschikt was voor haar dochter.

Anna heeft de zeldzame aandoening infantiele epileptische encefalopathie type 7, waar wereldwijd slechts vijfhonderd kinderen aan lijden. Ze arriveerde in Gardaland in een bed op wieltjes.

"Als je gehandicapt bent, zul je hier geen plezier hebben", zei een medewerker tegen het gezelschap. Het personeelslid bood aan om de kosten voor de tickets te vergoeden. Pas toen de ouders erop aandrongen, mocht het gezin alsnog naar binnen.

Na afloop van het dagje uit stuurde de verontwaardigde moeder een boze mail aan Gardaland. Inmiddels heeft het management excuses aangeboden voor de situatie. Ook krijgt het gezin vrijkaartjes voor een volgend bezoek. "Ik zie liever dat er meer attracties komen die geschikt zijn voor kinderen zoals mijn dochter", vertelt de moeder aan Italiaanse media.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be