Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Boze buren Efteling halen 10.000 euro op voor advocaat

24-04-2018, 22:52 uur | Reacties

Een inzamelingsactie van boze buurtbewoners van de Efteling is een succes. Omwonenden van het attractiepark zijn er in één week tijd in geslaagd om ruim 10.000 euro op te halen. Daarmee kan een advocaat betaald worden die een officieel bezwaar indient tegen de uitbreidingsplannen van de Efteling.

De buren - verenigd in de stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel - hebben zich pas onlangs in de toekomstplannen van de Efteling verdiept. Zo ontdekten ze dat in het bestemmingsplan melding wordt gemaakt van een negen meter hoge parkeergarage. Daar wil de groep een stokje voor steken.

ZIE OOK: Buurtbewoners Efteling schrikken van toekomstplannen

De directie van de Efteling heeft de bezorgde burgers ook al uitgenodigd voor een gesprek. "We gaan eens luisteren wat ze te vertellen hebben", vertelt voorzitter Arie Vogel aan het Brabants Dagblad. "En mocht het zo zijn dat ze geen parkeergarage willen, dan moeten ze dat maar meteen schrappen uit de plannen."

Het ontwerpbestemmingsplan 'Wereld van de Efteling 2030' lag de afgelopen weken ter inzage. In het document worden de toekomstplannen van de Efteling voor het komende decennium in grote lijnen omschreven. Het is onder meer de bedoeling om het park aan twee kanten uit te breiden. In 2020 moet een grote nieuwe achtbaan openen.

ZIE OOK: Bezorgde buurtbewoners zamelen geld in voor strijd tegen Efteling

Reacties
Bijdrage