Attractiepark Toverland

Foto's: eerste inversie van nieuwe wing coaster Toverland is af

24-04-2018, 17:08 uur | ReactiesFoto: Rick Lemmen, Diego Biezemans

De bouw van de spectaculaire nieuwe wing coaster Fenix in Toverland heeft een vlucht genomen. Afgelopen week werd het hoogste punt van de achtbaan bereikt. Vandaag is de eerste inversie opgebouwd. Dat zorgt voor indrukwekkende plaatjes.

Een ritje in Fenix bestaat uit drie inversies: een zogeheten dive drop, een Immelmann en een zero G-roll. De Immelmann staat sinds vandaag op zijn plek. Het element - een halve looping met een halve kurkentrekker - werd vernoemd naar Max Immelmann, een Duitse piloot tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ZIE OOK: Spectaculaire wing coaster Toverland bereikt hoogste punt

De veertig meter hoge rollercoaster van de gerenommeerde Zwitserse firma Bolliger & Mabillard wordt 813 meter lang. Bijzonder is dat de karretjes links en rechts naast de baan komen te hangen. De topsnelheid wordt 95 kilometer per uur.

Over enkele weken moet de volledige attractie op haar plek staan. Fenix is onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, dat op 7 juli opengaat. Dan wordt ook het nieuwe entreegebied Port Laguna opengesteld. Beide projecten kosten samen 35 miljoen euro.ZIE OOK: Bezoekers kunnen zitje van nieuwe wing coaster Toverland uitproberen

Reacties