Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Staking in Spaans pretparkresort op laatste moment afgewend

28-04-2018, 19.28 uur

Er wordt toch niet gestaakt in het Spaanse PortAventura World. Zo'n 150 medewerkers van de hotels in het pretparkresort zouden dit weekend uit onvrede het werk neerleggen. De verwachting was dat hotelkamers niet schoongemaakt zouden worden.

Het gaat om personeelsleden van het externe schoonmaakbedrijf Claro Sol, die worden ingehuurd door PortAventura. Een vakbond klaagt over slechte arbeidsomstandigheden, een te hoge werkdruk en absurde verschillen in salarissen.

Eerder deze maand werd er al gedreigd met een staking. In de tussentijd kwam het niet tot een akkoord. Toch loopt het conflict vooralsnog met een sisser af, melden Spaanse media. Binnenkort vinden er weer gesprekken plaats.

PortAventura heeft vijf hotels: Hotel Gold River, Hotel Mansión de Lucy, Hotel PortAventura, Hotel Caribe en Hotel El Paso.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be