Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Naar een pretpark in de meivakantie? Let op: de buschauffeurs staken

27-04-2018, 19.55 uur

Wie van plan is om in de meivakantie met het openbaar vervoer naar een pretpark of dierentuin te gaan, moet goed opletten. Aanstaande maandag en dinsdag staken nagenoeg alle buschauffeurs. Ook regionale treinen rijden niet. Vrijwel elk Nederlands attractiepark is daardoor onbereikbaar met het openbaar vervoer.

De staking werd afgelopen week al aangekondigd. Daarop stapten de werkgevers in het openbaar vervoer naar de rechter. Zij vinden dat de 48 uur durende onderbreking onrechtmatig is. De rechter in Utrecht heeft gisteren echter besloten dat de staking door mag gaan.

Er rijden dus geen streekbussen naar parken als de Efteling, Duinrell, Attractiepark Slagharen, Walibi Holland, Toverland, Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn en Plopsa Indoor Coevorden. Drievliet en Madurodam zijn wel bereikbaar, namelijk per tram vanaf station Den Haag Centraal.

Vakbonden eisen een verlaging van de werkdruk en meer pauzes. In januari werd er ook al gestaakt. Toen was een groot deel van de pretparken echter dicht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be