Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Voormalig topman Efteling klapt uit de school

20-11-2011, 16.14 uur | Reacties

Reinoud van Assendelft de Coningh was zes jaar lang hoofd commerciële zaken bij de Efteling. Als adjunct-directeur zette hij attracties als Droomvlucht en Villa Volta in de markt. Maar dat was toen.

Inmiddels is Reinoud alweer een jaar of vijftien weg. De hoogste tijd dus om eens een boekje open te doen over zijn roemruchte periode in Kaatsheuvel. Tussen de uitgekauwde anekdotes door vertelt de oud-topman zowaar nog iets interessants.

Hoogtepunten: het stelen van een Droomvlucht-karretje, massale verontwaardiging over verhoogde entreeprijzen (toen al), het om de tuin leiden van de vaderlandse pers (toen al), ruzie over de naam van Villa Volta en de geniepige manier waarop het Six Flags Holland is gelukt om de techniek achter Villa Volta te stelen.

Reinoud heeft ook nog een gouden tip voor Toverland: open een nieuwe attractie nooit in het naseizoen. Dat heeft geen enkele zin.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be