Europa-Park

Europa-Park krijgt attractie rond geflopte sciencefictionfilm

23-04-2018, 17:26 uur | Reacties

Europa-Park krijgt een attractie rond een geflopte sciencefictionfilm. Tijdens een ritje in de overdekte achtbaan Eurosat kunnen bezoekers vanaf komende zomer kijken naar een virtualreality-film gebaseerd op Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017.

De Engelstalige film, gebaseerd op de Franse stripreeks Valérian et Laureline, werd geregisseerd door de Franse regisseur Luc Besson. Het verhaal gaat over twee ruimteagenten die in de 28e eeuw tegen een duistere kracht moeten vechten in de futuristische stad Alpha.


ZIE OOK: Nieuwe attractie Europa-Park verafschuwd door fans: 'What the fuck heb ik gezien?'

Valerian and the City of a Thousand Planets kreeg voornamelijk slechte recensies. Bovendien vielen de bioscoopopbrengsten zwaar tegen. In het Amerikaanse openingsweekend bracht de 180 miljoen dollar kostende productie slechts 17 miljoen dollar op. Er was naar verluidt in totaal 400 miljoen dollar nodig om quitte te spelen.

"We zijn heel trots dat we opnieuw samenwerken met de legendarische filmmaker Luc Besson", laat Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter weten. Eerder ging het Duitse attractiepark al in zee met Besson voor de achtbaan-darkride Arthur, geopend in 2014. De regisseur is ook bekend van films als The Fifth Element en Lucy.

De klassieke rollercoaster Eurosat uit 1989 ondergaat dit jaar een enorme renovatie. Daarbij wordt de baan gesloopt en opnieuw gebouwd. Er komen straks twee stations: één voor reguliere ritjes en één voor ritjes met een virtualreality-bril. De achtbaan zelf draait om de Parijse nachtclub Moulin Rouge, onder de noemer Eurosat - CanCan Coaster.ZIE OOK: Europa-Park krijgt Moulin Rouge-achtbaan

Reacties