Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe naam voor waterattractie Toverland

23-04-2018, 18.09 uur | Reacties

Een waterattractie in Toverland gaat komende zomer anders heten. Het Limburgse attractiepark introduceert een nieuwe naam voor de waterbaan Backstroke, geopend in 2004. De vijftien meter hoge boomstamattractie wordt hernoemd naar Expedition Zork.

"We hebben de namen van alle themagebieden en attracties nog eens kritisch onder de loep genomen", meldt een woordvoerster aan Looopings. "Per themadeel gaan we hier nu één lijn in trekken." Het overdekte gedeelte Magic Forest krijgt Duitstalige namen.

De nieuwe naam verwijst naar het personage Zork, één van de mascottes van Toverland. "Bezoekers gaan tijdens een vaartochtje op expeditie in de bergen, waar de mythische Zork zou leven. Er is een beeltenis van Zork in de rotsen te zien." De nieuwe naam staat al op een bord bij de uitgang van de attractie.

De aanpassing wordt doorgevoerd op 7 juli, tegelijkertijd met de opening van entreegebied Port Laguna en themagebied Avalon. Eerder maakte het park al bekend dat familieachtbaan Boomerang een andere naam krijgt. "En er zullen per 7 juli nog meer naamswijzigingen volgen."

Reacties