Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe waterattractie Merlin's Quest komt tot leven in Toverland

19-04-2018, 12:48 uur | Reacties

Toverland is niet alleen bezig met de bouw van een tientallen meters hoge wing coaster. In het Limburgse attractiepark komt ook een nieuwe waterattractie te liggen: Merlin's Quest. Het stationsgebouw nadert de voltooiing.

Dat is te zien op bouwfoto's. Ook de vaargeul van de attractie is al zichtbaar. Merlin's Quest bestaat uit een rustgevend boottochtje over een meer. Halverwege het 430 meter lange parcours varen bezoekers een ruïne binnen. In een groot darkridegedeelte met meerdere scènes gaan opvarenden op zoek naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven.

ZIE OOK: Dit is het verhaal achter het nieuwe themagebied van Toverland

Wat er precies te zien zal zijn in het overdekte gedeelte, houdt Toverland nog geheim. Wel is duidelijk dat er verschillende animatronics komen. "Tovenaar Merlijn moet ervoor zorgen dat zijn witte magie het wint van de ijskoude magie", zei hoofdontwerper Peter van Holsteijn eerder.

Merlin's Quest, gelegen in het nieuwe themadeel Avalon, wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De mysterieuze vaartocht gaat ongeveer twaalf minuten duren. Er komen veertien boten voor elk zestien personen.

De opening vindt plaats op zaterdag 7 juli. Op die datum gaan ook wing coaster Fenix en het nieuwe entreegebied Port Laguna open.ZIE OOK: Spectaculaire wing coaster Toverland bereikt hoogste punt

Reacties
Bijdrage