Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Bezorgde buurtbewoners zamelen geld in voor strijd tegen Efteling

18-04-2018, 11:36 uur | Reacties

Bezorgde buurtbewoners van de Efteling zijn een inzamelingsactie gestart. Ze willen een advocaat inhuren om te protesteren tegen de uitbreidingsplannen van het attractiepark. Daar is 10.000 euro voor nodig, bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst.

De omwonenden hebben zich verenigd in de stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel. Ze willen samen optrekken tegen de Efteling, omdat ze vrezen voor verkeersdrukte, luchtvervuiling en geluidsoverlast. Ook zijn ze bang dat hun uitzicht verpest wordt door de komst van een enorme parkeergarage. In een ontwerpbestemmingsplan wordt dat genoemd als een mogelijkheid.

ZIE OOK: Buurtbewoners Efteling schrikken van toekomstplannen

Dat bestemmingsplan ligt al weken ter inzage. Bovendien vonden de afgelopen jaren al talloze informatie- en inspraakavonden plaats. Toch blijken veel bewoners zich nu pas te verdiepen in de plannen.

Bij de bijeenkomst waren dinsdagavond zeker 250 mensen aanwezig, weet het Brabants Dagblad. De komende dagen moet duidelijk worden of de buurtbewoners genoeg geld bij elkaar weten te sprokkelen voor een juridisch dichtgetimmerd bezwaar. Het indienen ervan kan tot 25 april.

ZIE OOK: Politieke beslissing over uitbreiding Efteling uitgesteld

Reacties
Bijdrage