Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezorgde buurtbewoners zamelen geld in voor strijd tegen Efteling

18-04-2018, 11.36 uur

Bezorgde buurtbewoners van de Efteling zijn een inzamelingsactie gestart. Ze willen een advocaat inhuren om te protesteren tegen de uitbreidingsplannen van het attractiepark. Daar is 10.000 euro voor nodig, bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst.

De omwonenden hebben zich verenigd in de stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel. Ze willen samen optrekken tegen de Efteling, omdat ze vrezen voor verkeersdrukte, luchtvervuiling en geluidsoverlast. Ook zijn ze bang dat hun uitzicht verpest wordt door de komst van een enorme parkeergarage. In een ontwerpbestemmingsplan wordt dat genoemd als een mogelijkheid.

Dat bestemmingsplan ligt al weken ter inzage. Bovendien vonden de afgelopen jaren al talloze informatie- en inspraakavonden plaats. Toch blijken veel bewoners zich nu pas te verdiepen in de plannen.

Bij de bijeenkomst waren dinsdagavond zeker 250 mensen aanwezig, weet het Brabants Dagblad. De komende dagen moet duidelijk worden of de buurtbewoners genoeg geld bij elkaar weten te sprokkelen voor een juridisch dichtgetimmerd bezwaar. Het indienen ervan kan tot 25 april.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be