Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Schoonmakers van Spaans pretpark dreigen met staking

18-04-2018, 21.18 uur

Zit het Spaanse pretparkresort PortAventura World binnenkort zonder schoonmakers? Een grote groep medewerkers dreigt het werk neer te leggen. Het gaat om personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van hotelkamers.

Ze klagen over te lage lonen en slechte arbeidsvoorwaarden, melden regionale media. Het schoonmaakwerk werd onlangs uitbesteed aan een extern bedrijf. Die verschuiving heeft er onder meer voor gezorgd dat de medewerkers minder zijn gaan verdienen.

Een vakbond waarschuwt dat er een massale staking volgt als PortAventura de schoonmakers niet tegemoetkomt. Het resort in Salou omvat vijf verschillende hotels: Hotel Gold River, Hotel Mansión de Lucy, Hotel PortAventura, Hotel Caribe en Hotel El Paso. Er zijn drie parken: PortAventura Park, Ferrari Land en Caribe Aquatic Park.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be