Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Inwendige bloedingen door heftig ritje in vliegtuigmolen

18-04-2018, 15.58 uur

Een 12-jarige jongen is gewond geraakt door een heftige attractie in een Deens pretpark. De knul maakte een ritje in de vliegtuigmolen SkyRoller in attractiepark Bakken. Passagiers kunnen daarin zelf bepalen hoe vaak ze over de kop gaan door twee vleugels te bedienen.

Het slachtoffer ging in enkele minuten tijd ruim honderd keer over de kop. Na afloop werd hij onwel. In het ziekenhuis bleek dat hij kampte met inwendige bloedingen. Bovendien werd vastgesteld dat de jongen deels blind is geworden.

"We betreuren ten zeerste dat één van onze gasten een zeer onaangename ervaring heeft gehad in één van onze attracties", laat de directeur van het park weten in een verklaring. "We nemen de situatie zeer serieus. Daarom bekijken we wat er precies is misgegaan."

De Deense autoriteiten hebben besloten dat de attractie voorlopig gesloten moet blijven voor onderzoek. De 22 meter hoge SkyRoller werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een soortgelijke attractie staat onder meer in Duinrell. Over enkele jaren opent een exemplaar in Walibi Belgium.

Meer Bakken
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be