Bakken

Inwendige bloedingen door heftig ritje in vliegtuigmolen

18-04-2018, 15:58 uur | Reacties

Een 12-jarige jongen is gewond geraakt door een heftige attractie in een Deens pretpark. De knul maakte een ritje in de vliegtuigmolen SkyRoller in attractiepark Bakken. Passagiers kunnen daarin zelf bepalen hoe vaak ze over de kop gaan door twee vleugels te bedienen.

Het slachtoffer ging in enkele minuten tijd ruim honderd keer over de kop. Na afloop werd hij onwel. In het ziekenhuis bleek dat hij kampte met inwendige bloedingen. Bovendien werd vastgesteld dat de jongen deels blind is geworden.


ZIE OOK: Zo voelt een ritje in de nieuwe Duinrell-attractie Wild Wings

"We betreuren ten zeerste dat één van onze gasten een zeer onaangename ervaring heeft gehad in één van onze attracties", laat de directeur van het park weten in een verklaring. "We nemen de situatie zeer serieus. Daarom bekijken we wat er precies is misgegaan."

De Deense autoriteiten hebben besloten dat de attractie voorlopig gesloten moet blijven voor onderzoek. De 22 meter hoge SkyRoller werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een soortgelijke attractie staat onder meer in Duinrell. Over enkele jaren opent een exemplaar in Walibi Belgium.

ZIE OOK: Walibi Belgium heeft plan voor 22 meter hoge vliegtuigmolen

Reacties