Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bijzondere video toont details van vergeten Efteling-attractie

17-04-2018, 19.45 uur

Op YouTube is een bijzondere video verschenen van een gedetailleerde Efteling-attractie die vaak wordt vergeten. Youtuber Pieter Leebooij bracht de schoonheid van het Diorama in beeld, een overdekte driedimensionale miniatuurwereld met treinen, boten, molens, autootjes en waterstroompjes.

Het Diorama, ontworpen door Anton Pieck, bevindt zich achterin het Carrouselpaleis in themadeel Marerijk. De video op YouTube-kanaal Zerogreviews toont in zo'n tachtig seconden de verschillende landschappen in de nostalgische walkthrough-attractie.

Oplettende bezoekers kunnen in de decors talloze Efteling-verwijzingen spotten. Zo hebben bekende Efteling-taferelen en -figuren als Holle Bolle Gijs, de Ganzenhoedster, de Ganzenfanfare, het Ballonnenvrouwtje en Zwaan Kleef Aan een plek gekregen in de attractie. Ook het sprookje van de Rattenvanger van Hamelen wordt uitgebeeld.

Te weinig tijd
Het Diorama opende in 1971, nu 47 jaar geleden. De laatste grote opknapbeurt vond plaats in 2007. "Ik betrap mezelf er vaak op te weinig tijd voor Diorama te nemen", zegt videomaker Leebooij. "Er valt veel meer te zien dan je verwacht."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be