Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Ophef over actiefoto met Hitlergroet in Europa-Park

14-04-2018, 19.43 uur

In Duitsland is ophef ontstaan naar aanleiding van een controversiële actiefoto uit Europa-Park. Op Twitter verscheen een afbeelding waarop zes bezoekers van het attractiepark de Hitlergroet doen in waterachtbaan Poseidon. Ze houden hun rechterhand schuin omhoog. De voorste passagier maakt met zijn andere hand een Hitlersnorretje.

Politicus Marco Böhme zag de actiefoto staan op een beeldscherm bij de uitgang van de attractie. Hij besloot er een foto van te maken. "Facisme wordt steeds normaler", schrijft hij op Twitter. "Ik laat mijn dagje uit er niet door verpesten."

Böhme heeft medewerkers van het pretpark nog op de foto gewezen, maar dat leverde niets op. Vervolgens deed hij aangifte bij de politie. Nu moeten de Duitse autoriteiten zich over de zaak buigen. In Duitsland is het doen van de Hitlergroet strafbaar.

Europa-Park laat op Twitter weten dat beveiligers na de melding nog geprobeerd hebben om de bezoekers op te sporen. "Ze zijn hier niet in geslaagd. Als we deze personen gevonden hadden, hadden we de politie gewaarschuwd en hen uit het park gezet."

Enkele jaren geleden kon Europa-Park nog lachen met de Hitlergroet. Toen was het beruchte nazigebaar onderdeel van een vulgaire show.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be