Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Europa-Park

Ophef over actiefoto met Hitlergroet in Europa-Park

14-04-2018, 19:43 uur | Reacties

In Duitsland is ophef ontstaan naar aanleiding van een controversiële actiefoto uit Europa-Park. Op Twitter verscheen een afbeelding waarop zes bezoekers van het attractiepark de Hitlergroet doen in waterachtbaan Poseidon. Ze houden hun rechterhand schuin omhoog. De voorste passagier maakt met zijn andere hand een Hitlersnorretje.

Politicus Marco Böhme zag de actiefoto staan op een beeldscherm bij de uitgang van de attractie. Hij besloot er een foto van te maken. "Facisme wordt steeds normaler", schrijft hij op Twitter. "Ik laat mijn dagje uit er niet door verpesten."

ZIE OOK: 'Lachen' met Europa-Park: Hitlergroet in Duitse pretparkshow

Böhme heeft medewerkers van het pretpark nog op de foto gewezen, maar dat leverde niets op. Vervolgens deed hij aangifte bij de politie. Nu moeten de Duitse autoriteiten zich over de zaak buigen. In Duitsland is het doen van de Hitlergroet strafbaar.

Europa-Park laat op Twitter weten dat beveiligers na de melding nog geprobeerd hebben om de bezoekers op te sporen. "Ze zijn hier niet in geslaagd. Als we deze personen gevonden hadden, hadden we de politie gewaarschuwd en hen uit het park gezet."

Enkele jaren geleden kon Europa-Park nog lachen met de Hitlergroet. Toen was het beruchte nazigebaar onderdeel van een vulgaire show.

ZIE OOK: Vierhonderd beveiligingscamera's in Europa-Park

Reacties
Bijdrage