Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Steeds andere voorwaarden bij reserveringssysteem Efteling

15-04-2018, 21:00 uur | Reacties

Er is geen touw vast te knopen aan het nieuwe reserveringssysteem bij de Python in de Efteling. Sinds eind maart moeten bezoekers een ritje in de achtbaan vooraf reserveren via een app of bij een kaartautomaat. Ze mogen de wachtrij dan alleen betreden met een zogenoemde Boarding Pass. De precieze voorwaarden kunnen echter per dag verschillen.

Oorspronkelijk was de Boarding Pass de hele dag actief, met uitzondering van het uur vóór sluitingstijd. Van 17.00 tot 18.00 uur konden waaghalzen zonder reservering in de Python. Kort na de introductie werd dat tijdstip vervroegd naar 16.00 uur. Sinds dit weekend is de Boarding Pass alleen actief van 10.00 tot 14.00 uur. Daarna is er een vrije inloop.

ZIE OOK: Efteling-fans zijn Boarding Pass-systeem nu al helemaal zat

Dat houdt in dat de Boarding Pass nu net zo lang wel als niet actief is. De Efteling maakt pas bekend wanneer de vrije inloop begint als alle Boarding Passes op zijn. De afgelopen dagen was dat tussen 11.00 en 12.00 uur. Op dit moment rijdt de Python nog maar met één trein.

De Efteling legt de voortdurend wisselende tijdstippen uit als "optimalisering". "We zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van de Boarding Pass", luidt de uitleg. "Dat heeft niet met vertrouwen, maar met een zo prettig mogelijke ervaring te maken. We raden iedereen aan om de Efteling-app te downloaden." Eerder zei het attractiepark nog dat er geen plannen waren om aanpassingen te verrichten.

Efteling-fans hebben al sinds de lancering veel kritiek op het Boarding Pass-systeem. Ze klagen onder meer dat er geen optie is om gewoon in de rij te gaan staan zonder reservering. 93 procent ziet liever een ander concept, blijkt uit een Twitter-poll met bijna negenhonderd deelnemers.

ZIE OOK: Efteling heropent Python na megarenovatie: dit is er veranderd

Reacties
Bijdrage