Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Miljardair presenteert plannen voor gigantisch themapark in Londen

14-04-2018, 18.12 uur

Een miljardair uit India heeft plannen om in Londen een gigantisch attractiepark te ontwikkelen. Mediatycoon Subhash Chandra wil zo'n 1 miljard pond investeren in een themapark dat helemaal in het teken staat van het thema vrede.

Het middelpunt van het park moet een enorm cultureel centrum met interactieve attracties worden. Daarvoor worden "3D-technieken en animatronics" gebruikt, zegt Chandra. "We willen laten zien hoe de wereld in de afgelopen zesduizend jaar is ontwikkeld." Hij rekent op tien miljoen bezoekers per jaar.

"Het is al heel lang mijn droom om iets te bouwen dat toekomstige generaties laat zien hoe beschavingen in het verleden in harmonie en met respect voor de natuur met elkaar samenleefden", aldus de bedenker.

Het nog naamloze project van 25 hectare moet gerealiseerd worden in de Londense wijk Silvertown. De plannen omvatten ook musea, theaters, winkelcentra, restaurants, een botanische tuin en een luxe hotel.







Sinds 2012 wordt er ook gesproken over de bouw van een ander megapretpark in de buurt van Londen, al zijn er grote twijfels of dat project ooit van de grond zal komen. Filmmaatschappij Paramount heeft zich afgelopen zomer al teruggetrokken.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be