Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bezoekers kunnen zitje van nieuwe wing coaster Toverland uitproberen

06-04-2018, 17.22 uur

Benieuwd hoe de nieuwe wing coaster van Toverland zit? Het Limburgse attractiepark geeft bezoekers nu alvast de kans om een stoeltje van de spectaculaire achtbaan Fenix uit te proberen. In het park staat sinds vandaag een teststoel van de in aanbouw zijnde rollercoaster.

Fenix wordt een veertig meter hoge wing coaster van de gerenommeerde Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard, bekend van Baron 1898 in de Efteling. Passagiers nemen plaats in zitjes die links en rechts naast de baan hangen. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur. Er komen drie inversies. Later deze maand wordt het hoogste punt van de achtbaan bereikt.

"Van de teststoel werd vanmiddag al gretig gebruikgemaakt", vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings. "En hij zit heerlijk, heel comfortabel." Het zitje bevindt zich naast spinning coaster Dwervelwind.

Fenix wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, waar ook een winkel, een groot restaurant en een waterattractie komen te liggen. De opening vindt plaats op zaterdag 7 juli. Tegelijkertijd wordt het nieuwe entreegedeelte Port Laguna in gebruik genomen. Beide projecten kosten samen 35 miljoen euro.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be