Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Hardloopwedstrijd Disneyland Paris staat in het teken van Disney-schurken

17-04-2018, 15.58 uur

Het jaarlijkse hardloopevenement runDisney in Disneyland Paris staat dit jaar in het teken van de Disney-schurken. Sportieve Disney-fans krijgen de kans om buiten openingstijd door de Disney-parken te rennen. Daarbij komen ze dit keer allerlei slechteriken uit de Disney-films tegen.

Het vierdaagse evenement, dat in 2018 voor de derde keer plaatsvindt, duurt van donderdag 20 tot en met zondag 23 september. Er zijn drie verschillende afstanden voor volwassenen: vijf kilometer, tien kilometer en een halve marathon (21,1 km). Vandaag begint de kaartverkoop.

De hardloopwedstrijd van vijf kilometer staat vrijdagavond in het teken van Thanos, de ultieme vijand van de Avengers uit het Marvel-universum. Een dag later laten de 'sidekicks' van de Disney-schurken zich zien tijdens de wedstrijd van tien kilometer. Bij de halve marathon op zondag zijn tientallen Disney-, Star Wars- en Marvel-schurken van de partij.

Prijzen variëren van 37 euro tot 77 euro. De organisatie rekent op 24.000 deelnemers. Zij mogen verkleed komen. Voor kinderen is er een aparte loop van honderd meter, tweehonderd meter of één kilometer. Daar kunnen ze Stitch en zijn buitenaardse vrienden ontmoeten.

Vorig jaar liep de kaartverkoop volledig in de soep door technische problemen. Ook vandaag is de officiële site van runDisney slecht bereikbaar.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be