Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Beruchte glijbaan Tikibad Duinrell weer open na ongeluk

04-04-2018, 12.50 uur

De omstreden waterglijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell is weer open. In februari vond er een ernstig ongeluk plaats bij de veelbesproken waterattractie. Daarbij raakte een 18-jarige jongen zwaargewond. Nu kunnen bezoekers van het Wassenaarse attractiepark weer gebruikmaken van de beruchte glijbaan.

De X-stream bestaat uit een luik dat openklapt nadat bezoekers erop gaan staan. Vervolgens vallen ze enkele meters naar beneden. Volgens Duinrell werd het ongeval veroorzaakt door "een technisch defect in combinatie met foutief gebruik door een andere gast".

Naar verluidt waren de sensoren van de glijbaan kapot, waardoor het luik niet goed functioneerde. Een woordvoerder wil niet ingaan op de details. "We hebben een aanscherping van de veiligheid voorgesteld aan de keuringsinstantie, die de glijbaan opnieuw gekeurd heeft." Vanaf vandaag is de X-stream weer toegankelijk.

De glijbaan opende in 2010. Sindsdien vonden er al talloze ongelukken plaats, vaak vanwege technische mankementen. Duinrell heeft al meermaals beloofd dat de glijbaan nu wél veilig is. Toch ging het ook daarna nog regelmatig mis.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be