Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Beruchte glijbaan Tikibad Duinrell weer open na ongeluk

04-04-2018, 12:50 uur | Reacties

De omstreden waterglijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell is weer open. In februari vond er een ernstig ongeluk plaats bij de veelbesproken waterattractie. Daarbij raakte een 18-jarige jongen zwaargewond. Nu kunnen bezoekers van het Wassenaarse attractiepark weer gebruikmaken van de beruchte glijbaan.

De X-stream bestaat uit een luik dat openklapt nadat bezoekers erop gaan staan. Vervolgens vallen ze enkele meters naar beneden. Volgens Duinrell werd het ongeval veroorzaakt door "een technisch defect in combinatie met foutief gebruik door een andere gast".

ZIE OOK: Slachtoffer glijbaanongeluk Duinrell doet zijn verhaal: 'Ik kreeg geen lucht en alles werd zwart'

Naar verluidt waren de sensoren van de glijbaan kapot, waardoor het luik niet goed functioneerde. Een woordvoerder wil niet ingaan op de details. "We hebben een aanscherping van de veiligheid voorgesteld aan de keuringsinstantie, die de glijbaan opnieuw gekeurd heeft." Vanaf vandaag is de X-stream weer toegankelijk.

De glijbaan opende in 2010. Sindsdien vonden er al talloze ongelukken plaats, vaak vanwege technische mankementen. Duinrell heeft al meermaals beloofd dat de glijbaan nu wél veilig is. Toch ging het ook daarna nog regelmatig mis.

ZIE OOK: Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

Reacties
Bijdrage