Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Hotel Plopsaland twee jaar later open dan gepland

03-04-2018, 17.54 uur

Bezoekers van Plopsaland De Panne kunnen waarschijnlijk pas over enkele jaren in het pretpark blijven slapen. De opening van een groot Plopsa-familiehotel vindt naar verwachting plaats in 2020, vertelt directeur Steve Van den Kerkhof in een interview. Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

In de zomer van 2016 ging Plopsaland er nog van uit dat het Plopsa Hotel met Pasen 2018 af zou zijn. Op dit moment zijn de werkzaamheden echter nog steeds niet begonnen.

Het Vlaamse pretpark lokt nu 1,6 miljoen bezoekers per jaar. "We zien toch dat voor veel mensen één dag Plopsaland De Panne kort wordt", zegt Van den Kerkhof in gesprek met een regionale omroep. "En natuurlijk hebben we de zee. Aan de kust zijn niet heel veel hotels meer. Dus ik denk dat er een heel grote markt voor ons ligt op het gebied van verblijfstoerisme."

Er zijn ook plannen voor een Plopsa-vakantiepark met themabungalows. De projecten kosten samen zo'n 50 miljoen euro. Over vijf jaar moet Plopsaland De Panne in totaal 1400 slaapplaatsen hebben. In 2020 opent er weer een grote nieuwe attractie.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be