Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling komt met eigen biertje

19-04-2018, 17.48 uur

Goed nieuws voor dorstige Efteling-fans: de Efteling heeft een eigen biertje laten ontwikkelen. Vanaf vandaag wordt in Efteling-vakantiepark Loonsche Land een nieuw speciaalbiertje verkocht: 't Verdiende Loon.

De drank, gebrouwen in samenwerking met Stadsbrouwerij Sint Crispijn uit Waalwijk, wordt omschreven als "fruitig blond bier met lichte hoptonen". "De combinatie van verschillende mout- en hopsoorten zorgen voor een volle smaak en aangename afdronk", belooft de Efteling. Het alcoholpercentage bedraagt 6,8 procent.

Vakantiepark Loonsche Land - met accommodaties die in het teken staan van de natuur - ging afgelopen zomer open. Het nieuwe biertje is verkrijgbaar bij restaurant De Proeftuyn. Een flesje van 33 centiliter kost daar 3,50 euro. Een flesje mee naar huis nemen kan voor 3 euro.

De naam werd gekozen met behulp van een prijsvraag. Eigenlijk had de winnaar al op 1 november vorig jaar bekendgemaakt moeten worden.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling eigen bier verkoopt. In de jaren negentig konden Efteling-bezoekers Laafse Lurk bestellen. En in vakantiepark Bosrijk is al enkele jaren Bosrijkse Brouw te vinden, afkomstig van de Kaatsheuvelse brouwerij De 3 Horne.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be