Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling komt met eigen biertje

19-04-2018, 17:48 uur | Reacties

Goed nieuws voor dorstige Efteling-fans: de Efteling heeft een eigen biertje laten ontwikkelen. Vanaf vandaag wordt in Efteling-vakantiepark Loonsche Land een nieuw speciaalbiertje verkocht: 't Verdiende Loon.

De drank, gebrouwen in samenwerking met Stadsbrouwerij Sint Crispijn uit Waalwijk, wordt omschreven als "fruitig blond bier met lichte hoptonen". "De combinatie van verschillende mout- en hopsoorten zorgen voor een volle smaak en aangename afdronk", belooft de Efteling. Het alcoholpercentage bedraagt 6,8 procent.

ZIE OOK: Foto's: een wandeling door het nieuwe vakantiepark van de Efteling

Vakantiepark Loonsche Land - met accommodaties die in het teken staan van de natuur - ging afgelopen zomer open. Het nieuwe biertje is verkrijgbaar bij restaurant De Proeftuyn. Een flesje van 33 centiliter kost daar 3,50 euro. Een flesje mee naar huis nemen kan voor 3 euro.

De naam werd gekozen met behulp van een prijsvraag. Eigenlijk had de winnaar al op 1 november vorig jaar bekendgemaakt moeten worden.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling eigen bier verkoopt. In de jaren negentig konden Efteling-bezoekers Laafse Lurk bestellen. En in vakantiepark Bosrijk is al enkele jaren Bosrijkse Brouw te vinden, afkomstig van de Kaatsheuvelse brouwerij De 3 Horne.

ZIE OOK: Vrouw die kind mishandelde bij de Efteling was dronken

Reacties
Bijdrage