Efteling

Efteling komt met eigen biertje

19-04-2018, 17:48 uur | Reacties

Goed nieuws voor dorstige Efteling-fans: de Efteling heeft een eigen biertje laten ontwikkelen. Vanaf vandaag wordt in Efteling-vakantiepark Loonsche Land een nieuw speciaalbiertje verkocht: 't Verdiende Loon.

De drank, gebrouwen in samenwerking met Stadsbrouwerij Sint Crispijn uit Waalwijk, wordt omschreven als "fruitig blond bier met lichte hoptonen". "De combinatie van verschillende mout- en hopsoorten zorgen voor een volle smaak en aangename afdronk", belooft de Efteling. Het alcoholpercentage bedraagt 6,8 procent.


ZIE OOK: Foto's: een wandeling door het nieuwe vakantiepark van de Efteling

Vakantiepark Loonsche Land - met accommodaties die in het teken staan van de natuur - ging afgelopen zomer open. Het nieuwe biertje is verkrijgbaar bij restaurant De Proeftuyn. Een flesje van 33 centiliter kost daar 3,50 euro. Een flesje mee naar huis nemen kan voor 3 euro.

De naam werd gekozen met behulp van een prijsvraag. Eigenlijk had de winnaar al op 1 november vorig jaar bekendgemaakt moeten worden.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling eigen bier verkoopt. In de jaren negentig konden Efteling-bezoekers Laafse Lurk bestellen. En in vakantiepark Bosrijk is al enkele jaren Bosrijkse Brouw te vinden, afkomstig van de Kaatsheuvelse brouwerij De 3 Horne.

ZIE OOK: Vrouw die kind mishandelde bij de Efteling was dronken

Reacties