Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: '94 procent van bezoekers is blij met Boarding Pass'

02-04-2018, 10.23 uur

De Efteling beweert dat bezoekers erg tevreden zijn over de Boarding Pass, het verplichte reserveringssysteem voor attracties. Het veelbesproken concept werd afgelopen weekend definitief ingevoerd bij de Python. Tegenwoordig moet een ritje in de achtbaan vooraf gereserveerd worden.

Ondanks veel klachten op social media is het systeem volgens het attractiepark een groot succes. "Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat 94 procent van de gasten die de Boarding Pass heeft gebruikt, dat de volgende keer weer zal doen", meldt de Efteling op Twitter. "Ook vonden onze gasten het reserveringssysteem gemakkelijk."

Veel Europese pretparken hanteren vergelijkbare systemen, zoals de FastPass in Disneyland Paris. Het grote verschil is echter dat de Efteling besloten heeft om de normale wachtrij te sluiten als de Boarding Pass actief is. Zonder een reservering aansluiten in de rij is dan niet meer mogelijk. Dat zorgt voor een hoop frustraties als alle Boarding Passes uitverkocht zijn. Bovendien hopen bezoekers zich nu in groten getale op vóór de wachtrij, terwijl ze wachten tot hun Boarding Pass ingaat.

"We hebben eerst geprobeerd om het wachten op allerlei manieren aangenamer te maken, bijvoorbeeld door middel van spelletjes en entertainment", vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens in gesprek met podcast OiP. "Maar dat bleek toch niet de oplossing te zijn." Andere pretparken hadden volgens de Efteling geen perfect reserveringssysteem voorhanden. "Daarom zijn we zelf gaan knutselen."

Na een proef bij de Python werd de Boarding Pass afgelopen maand ook kortstondig getest bij de nieuwste attractie Symbolica. Dat verliep minder soepel, geeft Jurgens toe. "Bij Symbolica is het niet zo goed geslaagd als bij de Python. We gaan nog kijken wat voor aanpassingen we moeten doen om daar ook de Boarding Pass toe te kunnen passen."

De Efteling-directeur kondigt verder aan dat er de komende maanden nog meer experimenten zullen plaatsvinden bij andere attracties. "De volgende stap is kijken waar we de Boarding Pass nog meer kunnen inzetten. We gaan dat bij meer attracties doen."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be