Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Geen virtual reality in Attractiepark Slagharen: 'Ik zie het niet gebeuren'

08-04-2018, 17:49 uur | Reacties

Er komen voorlopig geen virtualreality-attracties in Attractiepark Slagharen. Veel collegaparken investeren de laatste jaren in virtuele belevingen, maar Slagharen-directeur Wouter Dekkers ziet vooralsnog geen heil in de nieuwe techniek. Dat vertelt hij in gesprek met Looopings.

"Het is gaaf om als park innovatief te zijn, maar bij ons zie ik de komst van virtual reality niet zo snel gebeuren", aldus Dekkers. "Het is volgens mij geen bewezen publiekstrekker. Ik weet ook niet of ik het echt leuk vind. Bovendien gaat het gebruik van virtualreality-brillen gepaard met capaciteitsproblemen en commentaar op de hygiëne."

ZIE OOK: Bobbejaanland toont ontwerp van vernieuwde achtbaan

Slagharen heeft in het verleden wel serieus nagedacht over de mogelijke introductie van virtual reality. "We overwogen ooit om de oude Looping Star te laten staan en virtual reality toe te voegen. Maar ik denk niet dat het zo'n groot succes was geworden als de lanceerachtbaan Gold Rush die we in plaats daarvan gebouwd hebben."

Een andere optie was om een overdekte rollercoaster met virtual reality te bouwen, vergelijkbaar met de familieachtbaan Pegasus in het Duitse Europa-Park. "Maar dan zou het meeste geld gaan zitten in het overkappen van de attractie."

Het Overijsselse park heeft voor de komende jaren andere plannen. "Er is best nog wat werk aan de winkel. We willen over enkele jaren het gebied achter het reuzenrad gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld met nieuwe attracties."

Slagharen is eigendom van de Spaanse parkengroep Parques Reunidos. Veel andere parken in de groep investeren wel in virtual reality, waaronder Bobbejaanland. Daar opent dit jaar een tweede virtualreality-achtbaan. Het Noorse attractiepark TusenFryd voegt virtual reality toe aan een replica van de Mine Train uit Slagharen. Toch zijn er ook Europese parken die er weer mee stoppen, waaronder Gardaland in Italië.

ZIE OOK: Pretpark in Noorwegen krijgt virtualreality-achtbaan

Reacties
Bijdrage