Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Geen virtual reality in Attractiepark Slagharen: 'Ik zie het niet gebeuren'

08-04-2018, 17.49 uur

Er komen voorlopig geen virtualreality-attracties in Attractiepark Slagharen. Veel collegaparken investeren de laatste jaren in virtuele belevingen, maar Slagharen-directeur Wouter Dekkers ziet vooralsnog geen heil in de nieuwe techniek. Dat vertelt hij in gesprek met Looopings.

"Het is gaaf om als park innovatief te zijn, maar bij ons zie ik de komst van virtual reality niet zo snel gebeuren", aldus Dekkers. "Het is volgens mij geen bewezen publiekstrekker. Ik weet ook niet of ik het echt leuk vind. Bovendien gaat het gebruik van virtualreality-brillen gepaard met capaciteitsproblemen en commentaar op de hygiëne."

Slagharen heeft in het verleden wel serieus nagedacht over de mogelijke introductie van virtual reality. "We overwogen ooit om de oude Looping Star te laten staan en virtual reality toe te voegen. Maar ik denk niet dat het zo'n groot succes was geworden als de lanceerachtbaan Gold Rush die we in plaats daarvan gebouwd hebben."

Een andere optie was om een overdekte rollercoaster met virtual reality te bouwen, vergelijkbaar met de familieachtbaan Pegasus in het Duitse Europa-Park. "Maar dan zou het meeste geld gaan zitten in het overkappen van de attractie."

Het Overijsselse park heeft voor de komende jaren andere plannen. "Er is best nog wat werk aan de winkel. We willen over enkele jaren het gebied achter het reuzenrad gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld met nieuwe attracties."

Slagharen is eigendom van de Spaanse parkengroep Parques Reunidos. Veel andere parken in de groep investeren wel in virtual reality, waaronder Bobbejaanland. Daar opent dit jaar een tweede virtualreality-achtbaan. Het Noorse attractiepark TusenFryd voegt virtual reality toe aan een replica van de Mine Train uit Slagharen. Toch zijn er ook Europese parken die er weer mee stoppen, waaronder Gardaland in Italië.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be