Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie breekt af: één dode en meerdere gewonden

01-04-2018, 11.24 uur

In Frankrijk is een 40-jarige man om het leven gekomen bij een ongeluk met een kermisattractie. Het bakje waarin de kermisbezoeker zat, brak volgens ooggetuigen tijdens een ritje af. Andere toeschouwers verklaren dat de man stond te kijken en geraakt werd door de afgebroken gondel.

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het fatale ongeval, melden regionale media. Het slachtoffer stierf later aan zijn verwondingen. Er vielen meerdere gewonden, waaronder een 8-jarig kind.

Het ongeluk vond plaats bij een molen met de naam Twister. Die stond op een kermis in de Oost-Franse gemeente Neuville-sur-Saône, nabij Lyon. De locoburgemeester heeft besloten dat de kermis dicht moet blijven. De eigenaar van de attractie is aangehouden.

Afgelopen week overleed ook al een man bij een incident met een kermisattractie in Frankrijk. Hij werd maandag verpletterd door een gondel van de 55 meter hoge Booster Maxx.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be