Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Japanse handen

30-03-2018, 13.00 uur

De bekende Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma Rides Manufacturing wordt overgenomen door een Japans bedrijf. Vanaf vandaag is Vekoma eigendom van de Japanse beursgenoteerde firma Sansei Technologies uit Osaka. De naam Vekoma blijft gewoon bestaan.

Dat laat de Limburgse attractiefabrikant weten aan Looopings. Vekoma werd in 1926 opgericht. In 2001 ging het bedrijf failliet. Daarna volgde een doorstart, in samenwerking met het Schiedamse staalbedrijf Huisman Equipment.

Attracties van Vekoma zijn in meer dan veertig landen terug te vinden. Bekende voorbeelden in Nederland zijn de Python, Vogel Rok en Villa Volta in de Efteling en de Condor, Robin Hood, Speed of Sound, Merlin's Magic Castle en Xpress in Walibi Holland. Vekoma is ook een belangrijke leverancier voor de Disney-parken. In Disneyland Paris zijn onder meer Big Thunder Mountain, Space Mountain en Rock 'n' Roller Coaster gebouwd door Vekoma.

Kees van Biert, voorzitter van de raad van commissarissen van Vekoma, is enthousiast over de overname. "In Sansei vinden wij een gerenommeerde partner, met gelijkwaardige normen en waarden, die continuïteit aan de onderneming kan bieden en ons nog verder kan brengen." Hij ziet bovendien nieuwe kansen op de Aziatische markt. De van oorsprong Amerikaanse attractietak van Sansei staat bekend als S&S Worldwide.

Vekoma belooft dat er geen wijzigingen plaatsvinden op het gebied van strategie, aansturing en arbeidsvoorwaarden. Ook het hoofdkantoor in het Limburgse Vlodrop blijft bestaan. De firma blijft een zelfstandig opererend bedrijf, met hetzelfde directieteam. Wel wordt Sansei-directeur Makoto Nakagawa onderdeel van de raad van commissarissen van Vekoma.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be