World of Dinos

Grootste reizende dino-expositie van Europa komt naar Utrecht

01-04-2018, 13:22 uur | Reacties

De grootste reizende dino-expositie van Europa komt in de zomervakantie naar Nederland. In de Jaarbeurs in Utrecht is van 7 juli tot en met 2 september World of Dinos te vinden, met ruim zestig levensechte dinosaurussen verspreid over meer dan zevenduizend vierkanter meter.

World of Dinos speelt daarmee slim in op de hype rond bioscoopfilm Jurassic World: Fallen Kingdom, die in juni in première gaat. Het project is een initiatief van Hillenaar Events uit Leiderdorp. Utrecht heeft komende zomer de wereldprimeur. Daarna reist de expo de wereld over.


ZIE OOK: Star Wars-attractie in Utrecht maakt geen bezoekersaantallen bekend

"De voorbereidingen hebben meer dan een jaar geduurd", zegt projectmanager Mariska van den Hout. "Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in. Alle dino's bewegen en maken geluid."

Voor de opbouw is tien dagen uitgetrokken. Een entreebewijs voor volwassenen kost 17,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en 65-plussers betalen 15 euro. Een bezoek duurt naar verwachting gemiddeld anderhalf uur. De bedenkers rekenen in acht weken tijd op meer dan 50.000 bezoekers.

ZIE OOK: Belgisch dierenpark verwelkomt dinosaurussen

Reacties