Madurodam

Nieuwe attractie Madurodam wordt 'spectaculaire en interactieve show'

28-03-2018, 05:59 uur | Reacties

Madurodam maakt vandaag meer details bekend over een nieuwe overdekte attractie. Het Haagse themapark is begonnen met de bouw van "een zinderende, spectaculaire en interactieve show over Nederlands meest indrukwekkende overwinning op het water".

Bezoekers beleven hoe de Haarlemmermeer in de negentiende eeuw werd drooggelegd met behulp van 's werelds grootste stoommachine. Madurodam bouwt een replica in schaal 1:2 van Gemaal De Cruquius, één van de drie gemalen waarmee het meer tussen 1849 en 1852 is drooggepompt.


ZIE OOK: Nieuwe attractie: herbeleef de watersnoodramp van 1953

Eenmaal binnen krijgen bezoekers de opdracht om zelf de stoommachine te bedienen, om zo van water land te maken. "Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal trilt op haar grondvesten", staat in een persbericht.

Madurodam investeert 1,5 miljoen euro in het project. De afgelopen jaren opende het park al vier overdekte belevingen: Zo Groot is Oranje (2014), Hof van Nederland (2015), Het verhaal van George (2016) en Nieuw Amsterdam (2017).

ZIE OOK: Madurodam opent duurste attractie in zomer 2018

Reacties