Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Nieuwe attractie Madurodam wordt 'spectaculaire en interactieve show'

28-03-2018, 05.59 uur

Madurodam maakt vandaag meer details bekend over een nieuwe overdekte attractie. Het Haagse themapark is begonnen met de bouw van "een zinderende, spectaculaire en interactieve show over Nederlands meest indrukwekkende overwinning op het water".

Bezoekers beleven hoe de Haarlemmermeer in de negentiende eeuw werd drooggelegd met behulp van 's werelds grootste stoommachine. Madurodam bouwt een replica in schaal 1:2 van Gemaal De Cruquius, één van de drie gemalen waarmee het meer tussen 1849 en 1852 is drooggepompt.

Eenmaal binnen krijgen bezoekers de opdracht om zelf de stoommachine te bedienen, om zo van water land te maken. "Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal trilt op haar grondvesten", staat in een persbericht.

Madurodam investeert 1,5 miljoen euro in het project. De afgelopen jaren opende het park al vier overdekte belevingen: Zo Groot is Oranje (2014), Hof van Nederland (2015), Het verhaal van George (2016) en Nieuw Amsterdam (2017).

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be