Wildlands Adventure Zoo Emmen

YouTube-ster Enzo Knol opent nieuwe achtbaan Wildlands Emmen

28-03-2018, 15:56 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen is geopend. YouTube-bekendheid Enzo Knol verrichte vanmiddag de officiële openingsceremonie, samen met Wildlands-directeur Frankwin van Beers. De twee gingen de strijd aan in de dubbele boomerang coaster Tweestryd.

De achtbaan is twintig meter hoog. Twee treinen worden tegelijkertijd achteruit omhoog getakeld. Vervolgens leggen ze een bochtig parcours af richting een helling, om uiteindelijk weer achteruit terug te keren naar het station.


ZIE OOK: Testrit van nieuwe achtbaan Wildlands Emmen vastgelegd op video

Een ritje duurt ongeveer een minuut. De topsnelheid ligt op 60 kilometer per uur. Welke trein wint, verschilt per keer. De winnende passagiers verzamelen geld voor een project van het goede doel ActionAid. In de wachtrij kunnen bezoekers kiezen tussen blauw en rood: eerlijke mijnbouw of duurzame landbouw. Tv-schermen tonen welk project aan kop gaat.

Het achtergrondverhaal van Tweestryd gaat over een oude mijn die jaren geleden gesloten is om de natuur te redden. Nu is het een plek "waar reizigers en avonturiers een spectaculaire ontdekkingstocht kunnen maken". Het concept is ontwikkeld door de Leisure Expert Group uit Almere.

Tweestryd werd gebouwd door de wereldberoemde Limburgse fabrikant Vekoma. Het is niet de eerste attractie in het Drentse dierenpark: eerder opende Wildlands al een safariritje, een boottochtje en een simulator.

ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Wildlands Adventure Zoo Emmen bereikt hoogste punt

Reacties