Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Drama in Limburgse dierentuin: giraf hangt dood in boom

24-03-2018, 17.13 uur

In de Limburgse dierentuin GaiaZOO in Kerkrade heeft een gruwelijk ongeluk plaatsgevonden. Een 4 jaar oude giraf is zaterdagochtend overleden toen ze met haar hoofd klem kwam te zitten in een boom. Vermoedelijk is ze gestikt.

Het incident vond plaats op de savanne in het dierenpark. "Hoe het dier in de benarde situatie is geraakt, is onduidelijk en onverklaarbaar", schrijft het management van GaiaZOO in een verklaring. "Waarschijnlijk is het dier gestruikeld en bekneld geraakt."

Omdat de overige savannebewoners pas na uren naar hun binnenverblijven konden worden gelokt, duurde het erg lang voordat dierenverzorgers bij de giraf konden komen. Toen was het al te laat.

De vrouwtjesgiraf Philani werd in 2014 geboren in het Limburgse dierenpark. "Deze zonnige en drukbezochte lentedag heeft voor de medewerkers van GaiaZOO een zeer zwarte rand", laat het park weten. De savanne werd tijdelijk afgesloten voor publiek. Bezoekers krijgen een gratis kaartje om later nog een keer terug te komen.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be